0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Полезно

Ако не добавяте СОЛ ще живеете по-малко.


Ако в храненето си имаме ниско съдържание на сол ще увеличиме риска от смърт и от сърдечно заболяване с 4 пъти, доказали белгийските учени.

Днес, да консумираме по-малко сол ни призовават постоянно, но се оказва, че не си струва безусловно да се следва този "здравословен" принцип. Във всеки случай, не от всички.

В продължение на осем години, учените наблюдавали състоянието на здравето на повече от три хиляди души (3,681) на възраст над 40 години, измервайки нивата на натрий в урината им, по която съдели за количество консумирана сол от човека. И се оказало, че сред пациентите с ниско съдържание на натрий, т.е. тези, които ядели по- малко сол, четири пъти по-често се наблюдавали случаи на смърт от сърдечно-съдови заболявания, в сравнение с тези, чието ниво на сол било повишено.

"Нашите резултати противоречат на общоприетото мнение, че продължителността на живота се увеличава, а разходите за лечение на заболявания намаляват при по-ниско потребление на сол - не скриват изследователите. Те са в противоречие с настоящите препоръки за безразборно намаляване на приема на сол. "

Според учените, общоприетите съвети на лекарите, които предлагат да се ограничи приема на сол до 1500 милиграма на ден - са ефективни, ако човека има високо кръвно налягане или застойна сърдечна недостатъчност. Що се отнася до останалите, учените смятат, че опасното влияние на приема на сол върху здравето им е твърде преувеличено.

През май миналата година, британските експерти вече направиха подобно изявление, че няма голяма полза от ограничаване на солта в диетата, като основата за него са резултатите от изследвания на 6000 души. Но се оказва, че храненето с ниско съдържание на сол е не просто неефективно, но и опасно за здравето и живота. 

В случаите, когато човек има изтощени надбъбречни жлези, той просто се нуждае от сол! Симптомите на това заболяване включват силна раздразнителност, постоянно чувство на глад, ниско кръвно налягане, както и склонност към тежка физическа, умствена и емоционална слабост, стрес. Солта в такава ситуация поддържа жлезите в добро работно състояние.

Коя сол е най-добра?-  ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ:  http://www.bilkolechenie.net/product.php?id=236 

 “Хималайска сол” е маркетинговото название на каменната сол от Пакистан, която се продава от много компании в Европа, Северна Америка и Австралия. Тя се добива в солна мина, наречена “Khewra Salt Mines”, която е втората по големина мина за добив на сол в света. Обикновено е примесена с бледо-розови и прозрачни кристали, като на моменти цвета и може да варира от бледо-розов до оранжев.

Хималайската сол е намерила широко приложение в съвременната кухня и се явява един прекрасен заместител на добре познатата ни готварска. Много козметични компании произвеждат соли за вана като смесват хималайската с други видове.

С повече от 84 минерала и микроелемента, солта, съхранявайки цялата енергия под въздействието на честотите и вибрациите, се усвоява отлично от клетките в нашето тяло.

Лечебните свойства на хималайската сол са доказани от учени в цял свят. Тя се употребява за регулиране на кръвното налягане, пречистване на синусите, гаргара при инфекции на гърлото, детоксикация на организма, при редица кожни проблеми, за лекуване на гъбички и при ухапвания от насекоми. Приготвената от нея маска за лице подхранва кожата и я “подмладява”.

Много  по -добре е морска, вместо обикновенна сол. Нещо много полезно за човек е вана с 1 кг. морска сол.


Категории


Copyright ©2011 bilkolechenie.net All rights reserved