0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Мед капки


Цена: 14.00 лв.
Медта (Cu) е незаменим Биоминерал за биохимичните функции на живите организми.

  Богатата на мед диета съдейства за образуването на хемоглобина, червените кръвни клетки и костната тъкан, при формирането на съединителната тъкан – колаген и еластин за здрава и еластична кожа.

 Мед “Биоминерали” - капки е предназначен за профилактика на медно дефицитни състояния на организма.

 Недостигът на мед може да предизвика деминерализация на костната тъкан и остеопороза, нарушения в дейността на нервната система, анемия, понижаване на  нивата на добрия (HDL) холестерол, сърдечни аритмии, плешивост, диария, обща слабост, нарушена дихателна функция, възпаление на кожата, повишаване нивото на мазнините в кръвта, побеляване на косата.

  Цинкът и витамин C увеличават нуждите от мед.

  Действие: - Притежава противовъзпалителни и антисептични свойства.

 - Съдейства за повишаване активността на инсулина, отговаря за естествения цвят на косата и се бори с побеляването.

 - Медта участва в производството на енергия (АТФ), оцветяването на косата, заздравяването на рани, оцветяването на кожата и в придаването на вкусова сетивност.

 - Необходима е и за поддържане здравето на ставите и нервните клетки.

 - Медта е необходима за абсорбцията и използването на желязото в нашето тяло.

 - Съществена част е от антиоксидантния ензим – супероксид дисмутаза (СОД).

 - Необходима е за трансформирането на ензима тирозиназа до меланин, отговарящ за пигментацията на кожата и при формирането на протеина серолоплазмин, на норадреналина, простагландин, хормонлайк и др.

Приложение и предозиране
За възрастни и деца над 12 години от 5 до 10 капки се добавят в чаша вода. Да се приема в профилактични дози - 1 път на ден в продължение на 1 - 2 месеца! Максимална дневна доза - 12 капки. Да не се превишава препоръчителната доза!

 При профилактика на медно дефицитни състояния на организма, един флакон Мед “Биоминерали” 10 мл е достатъчен за около 20 дни.

Състав: всеки флакон от 10 мл. представлява 1.44 % разтвор на меден глюконат (144 мг. Мед) в дестилирана вода, неутрален.

 

Трайност: 18 месеца, указва се на опаковката.

 

Условия на съхранение: на недостъпно за деца място при температура от 0 до 18 ºС. Отвореният флакон да се съхранява в хладилник не повече от 1 месец.

 

Хранителна добавка. Продуктът не може да замени пълноценното и здравословно хранене!
Категории


Copyright ©2011 bilkolechenie.net All rights reserved