0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Спирулина таблетки - 120 броя


Цена: 18.00 лв.
Спирулината е едноклетъчно синьо- зелено спираловидно водорасло и е призната за един от най – големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията.

 Спирулината укрепва и подсилва имунната система на човека и е особено полезна при поддържането на здравословен и балансиран режим на хранене. Тя съдържа над 100 хранителни съставки, от които 60 – 70% белтъчини (сухо вещество), всички незаменими аминокиселини, витамини А(бета каротин), Е, В1, В2, В6, В12, Е и К, както и минерали като магнезий, желязо, калций, фосфор, йод, селен, цинк и др.

 Учените твърдят, че спирулината е един от най – богатите естествени източници на антиоксиданти, освен това тя съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак.

  През есенно – зимния период нашият организъм се нуждае от допълнително стимулиране, за да може да се пребори с настинките и грипа. Особено важно е да си осигурим прием на здравословна и питателна храна, богата на витамини и минерали. Натуралните и лесно достъпните продукти като спирулината определено са по – добра алтернатива от синтетичните добавки.

  Действие

 - Притежава силно антивирусно и антиалергично действие.

 - Облекчава артритните болки.

 - Помага при превенцията на болестите на кръвоносната система, намалява нивото на холестерол и регулира кръвното налягане.

 - Богатото й минерално съдържание спомага за поддържане здрава структурата на зъбите, костите и ноктите.

 - Значително забавя процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали.

 - Подходяща е за вегетарианци или хора с хранителен режим, защото съдържа два пъти повече протеини от соята.

 - Основен източник на фикоцианин, който е мощен и важен за здравето пигмент.

 - Най – добрият източник на гама – линоленова киселина (GLA), която е незаменима мастна киселина с противовъзпалително действие, необходима за здравето на нервната система.

 - Спирулината помага да се облекчат симптомите на анемия, да се увеличи хемоглобина, да се подобри качеството на кръвта и да се увеличат червените кръвни телца. Спирулината съдържа също толкова желязо, колкото и месото.

 - Помага при синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, като отстранява алуминий, въглероден тетрахлорид и други токсини от тялото.

 - Спирулината съдържа най – висока концентрация на белтъчини от всяка друга позната храна. Белтъчините са полезни не само за изграждането на мускулна маса, а и за издръжливостта, за балансирана кръвна захар, балансирана химия на мозъка, неврологично здраве, бързо възстановяване, изграждане на здрава костна система и за всеки друг аспект на здравословния живот.

Условия на съхранение: на сухо и хладно място, недостъпно за деца.

 

Хранителна добавка. Продуктът не може да замени пълноценното и здравословно хранене!

Категории


Copyright ©2011 bilkolechenie.net All rights reserved