0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Масло Жожоба Икаров - 30 мл.


Цена: 4.30 лв.
Маслото от жожоба е уникално по своя състав, който всъщност е течен восък. Това е най-универсалното природно масло за всеки тип кожа и коса. Има слънцезащитен фактор 4, регулира мастния баланс и подхранва кожата по неповторим начин.

Употреба на чистите растителни масла:

  • За масаж на лице, шия, деколте, и тяло
  • За приготвяне на козметични маски
  • За добавяне към готови козметични продукти
  • За защита и възстановяване на кожата по време и след слънчеви бани.

Растителните масла са чудесен дар от природата, който хората използват от хилядолетия. Съвременните технологии на производство запазват ценните им качества и те намират все по-широко приложение в козметиката.

Масло от жожоба

Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически маслото не гранясва. То има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата маслото създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от маслото от жожоба повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Маслото от жожоба не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции, затова маслото от жожоба често се използува за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите), а добавено към готови козметични продукти значително увеличава срока им на годност.
Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни. Маслото от жожоба придава обем, блясък и гъвкавост на косата - често използвано е в козметични продукти за коса.
Няколко капки от маслото върху гребена при разресване на влажна коса предотвратяват слепването, имат антистатичен ефект и подпомагат оформянето на прическата.

Категории


Copyright ©2011 bilkolechenie.net All rights reserved